Norditalia Inhalator HI-NEB

94,50 KM
s PDV-om

Inhalator kompresorski Hi-Neb  namjenjen djeci i odraslima. Pritisak 0,8 bara.

Količina

Standardna oprema: raspršivač, dodatak za nos za odrasle, dodatak za nos za djecu, maska za djecu, maska za odrasle, dodatak za usta, filter.

Upoteba: Inhalatori se koriste kao potpora pri liječenju  bronhitisa, laringitisa, bronhijalne astme i drugih infektivnih i neinfektivnih bolesti respiratornog sistema.

Najbolju pomoć  za sve vrste kašlja predstavlja inhalacija s fiziološkom otopinom. Uz pomoć električnog inhalatora ovu metodu možete primjenjivati više puta tokom dana bez straha da ćete djetetu naškoditi. Inhaliranje je stari recept u borbi protiv prehlade, jer para dovodi do znojenja, olakšava kašalj, izbacivanje sekreta iz nosa i vlaži iritiranu sluznicu nosa i grla.

Inhalator je uređaj kojim se lijek raspršuje u obliku sitnih čestica poput pare, odnosno magle, a koristi se kako bi lijek ušao što dublje u dišni sistem. U odnosu na klasično primijenjen lijek, primjerice sirup ili sprej, inhalator ima tu prednost da omogućuje da lijek ciljano djeluje na respiratornu sluznicu, koristi se  manja doza lijeka i praktički nema neželjenih nuspojava.