Duovit za žene

11,70 KM
s PDV-om
  • Sadrži esencijalne vitamine i minerale
  • Štiti od štetnih uticaja stresa
  • Kod fizičkih i umnih napora
  • Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • Doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema
  • Pokriva potrebe svake aktivne žene
  • Upotreba: Preporučuje se jedna filmom obložena tableta dnevno. Progutajte filmom obloženu tabletu cijelu, s nešto tekućine, nakon jela. 
  • Pakovanje: 30 tableta
Količina

Duovit za žene filmom obložene tablete su vitaminsko-mineralni pripravak prilagođen potrebama ženskog organizma. Tablete sadrže kombinaciju vitamina i minerala u količinama koja je potrebna za optimalno funkcioniranje svih organa i sistema u tijelu.

Odgovarajuća kombinacija vitamina i minerala je neophodna jer su njihovo djelovanje međusobno povezano. Optimalno snabdijevanje vitaminima i mineralima je korisno zbog iscrpljujućeg tempa modernog života koji nas čini umornim, bezvoljnim i bez energije.

Duovit za žene filmom obložene tablete sadrže esencijalne vitamine i minerale koji su neophodni za aktivan život svake žene. Za žene u plodnom razdoblju izuzetno od iznimne važnosti je prehrana koja osigurava odgovarajuće vitamine i minerale, osobito željezo koje se gubi mjesečnicom.

Stres izazvan radnim obavezama, brige i nedostatak vremena, kao i različite dijete, često dovode do loše prehrane. U takvim slučajevima dodaci prehrane mogu biti korisni. Duovit za žene filmom obložene tablete sadrže željezo, folnu kiselinu i vitamin B12, koji su važni za stvaranje crvenih krvnih stanica, vitamin C, koji poboljšava apsorpciju željeza, sudjeluje u stvaranju kolagena i zajedno sa vitaminima B grupe igra važnu ulogu u zaštiti kože i opskrbi organizma energijom. Vitamini i minerali nisu važni samo za zdravlje žene, nego i tokom trudnoće za pravilan razvoj djeteta. Ove tablete takođe sadrže kalcijum, koji je veoma značajan za žene i nalazi se u kostima i zubima, i vitamin D, koji učestvuje u apsorpciji i pravilnoj ugradnji kalcijuma u kosti.

Duovit za žene filmom obložene tablete osiguravaju uravnoteženu opskrbu vitaminima i mineralima u vremenu povećanih potreba ili neadekvatne opskrbe tim važnim hranjivim supstancama neophodnoj svakoj aktivnoj ženi.

Način primjene:

Preporučuje se jedna filmom obložena tableta dnevno. Progutajte filmom obloženu tabletu cijelu, s nešto tekućine, nakon jela. Ne uzimajte tablete ako ste alergični na bilo koji sastojak.